Jdi na obsah Jdi na menu
 


Keramický kroužek pro dospělé 2010 - 2011

4. 8. 2010
       KERAMICKÝ KROUŽEK PRO DOSPĚLÉ

pod vedením Jindřišky Štěpařové

 po velkém úspěchu 

začínáme 14.9.2010

 

Kde:          Masarykova základní škola, Velký Osek

Kdy:          Každé úterý a středa

V kolik:     17,00 - 19,00 hod.

Cena:        60,- Kč/ 2 hod, včetně materiálu a výpalu výrobků

                  děti do 15 let 10,- Kč

 

 

 Informace na tel:   776 333 678

  

V minulém školním roce jsme oslovili starostu se žádostí o pomoc, abychom mohli pořádat keramický kroužek pro dospělé. Důvodem naší žádosti byla snaha o zahájení pravidelných volnočasových aktivit pro místní komunitu, propojení a využití potenciálu místních organizací. Získali jsme sponzorský dar 70kg keramické hlíny a 12 glazur, abychom mohli kroužek pořádat. Ředitel Masarykovy základní školy nám vyšel vstříc a poskytl prostor keramické dílny včetně keramické pece.

Kroužek vede paní Jindřiška Štěpařová  ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Již několik let se keramice věnuje. Do budoucna by se ráda pracovala také s předškolními dětmi.

S vypalováním výrobků nám pomáhá paní učitelka Marie Vyhňáková.

Díky obrovskému zájmu byl kroužek rozšířen z původního jednoho dne na dva dny v týdnu. Na příští školní rok se připravujeme již nyní. Z finančních prostředků NADĚJE o.p.s. byly zakoupeny různé formy, glazury a pracovní náčiní. Paní Štěpařová absolvovala odborný kurz keramiky akreditovaný MŠMT, kde se učila mimo jiné zacházet s hrnčířským kruhem. Jistě se máte v září na co těšit.

Mezi nejčastější účastníky patří maminky na rodičovské dovolené, ale také ti, kteří se prostě jen chtějí prací s hlínou odreagovat.

Děkujeme a těšíme se z Vašeho zájmu.


 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář