Jdi na obsah Jdi na menu
 


Švestky se žmolenkou podle Mirky z Anglie

19. 12. 2009

Švestky (nejlépe čerstvé nebo mražené půlky) vysypeme na pekáč. Posypeme hustě klasickou drobenkou, do které můžeme pro vůni přidat skořici a dáme zapéct. Pečeme na 150 až 180°C, dokud drobenka nezezlátne.Doporučujeme podávat teplé.(Mražené švestky pustí hodně šťávy, při servírování nedrží tvar. To ale ničemu nevadí.)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

osvědčené

(Šárka Kurková, 20. 6. 2010 13:57)

Musím přiznat, Mirko, že recept docela často používám a volím různé druhy ovoce - třešně, višně, jablka, meruňky, angrešť, rebarboru(ale ne samotnou)a mám s tím vždy úspěch. Dočetla jsem se, že recept je z Anglie, kdy nebyla mouka a šetřilo se.... Tak ozkoušejte